In de horeca
In de horecabranche kom je restaurants, hotels en cafés tegen. In deze bruisende branche kunnen mensen een hapje of drankje doen of fijn overnachten. Op deze plekken met een professionele keuken komen veel verschillende afvalsoorten voor.
In de horeca heb je te maken met de volgende afvalsoorten:
- Glas: zoals wijnflessen en glazen verpakkingen.
- Groente, fruit- en tuinafval (gft): zoals etensresten of eten wat over de datum is gegaan.
- Papier & Karton: denk hierbij aan notitieblaadjes, schone servetten of papieren menu’s.
- Restafval: als afval echt niet meer te scheiden is dan kan het bij het restafval.
Voor al deze afvalstromen heeft jullie afvaldienstverlener een passende oplossing.
Waarom afval scheiden in de horeca?
- Gescheiden afval is van hoge kwaliteit en kan goed gerecycled worden.
- Goed voor het milieu, want er hoeven minder nieuwe grondstoffen te worden gebruikt.
- Vaak voordeliger dan alleen restafval inzamelen.
De afvalstromen die veel in de horeca vrijkomen zijn goed te scheiden. Met scheiden zorg je dat er meer recycling kan plaatsvinden. Bovendien kan het ook voordeliger zijn. Alleen restafval inzamelen is vaak duurder dan het plaatsen van 2 of 3 afvalcontainers.
Werk jij in de horeca? En voel jij je daar thuis?
Dan is het net zo makkelijk om daar dezelfde afvalstromen te scheiden als dat je thuis doet. Een kleine moeite en lekker duurzaam.
Bedenk eens hoe vaak je een glazen verpakking weggooit. Hoe mooi zou het zijn als dit gescheiden wordt en er weer nieuwe glazen verpakking van wordt gemaakt?
Zorg jij voor het goede voorbeeld?
Neem als werknemer het initiatief. Start zelf met afval scheiden op je werk, inspireer je collega’s en zet je werkgever aan tot actie.